Jauns seriāls no HBO – THE NEWSROOM


Vasarās, kad visi lielie seriāli tradicionāli paņem atvaļinājumus, kabeļtelevīzijas kanāls “HBO” sācis izrādīt šķietami šīs vasaras skatāmākās sērijas ar nosaukumu “The Newsroom“. Ticu, ka daudziem, lai vismaz mazliet painteresētos, kas ir “The Newsroom”, pietiek ar informāciju, ka to izrāda kanāls “HBO”, kas (līdzīgi kā Jamaika sprinteru aprindās nozīmē) jau nozīmē zināmu kvalitāti. Seriāls vēl interesantāks varētu šķist, zinot, ka tā autors ir labi zināmais scenārists Ārons Sorkins (“Social Network”, “Moneyball”).

Seriāls stāsta par reālā dzīvē neesošu ziņu kanālu (līdzīgi kā CNN vai BBC) ACN, kas atspoguļo reālā dzīvē notikušus notikumus. Darbība notiek 2010. gadā, laikā, kad Meksikas līcī uzsprāga BP naftas platforma. Seriāla galvenais tēls ir Vakara ziņu raidījuma vadītājs Vils Makavojs, kurš pirmajā sērijā, ierodoties darbā, atklāj, ka lielākā daļa viņa darbinieku pāriet uz citu raidījumu. Vila priekšnieks bez viņa ziņas sagādājis jaunus darbiniekus, kā galveno producenti izvēloties Vila bijušo draudzeni. Protams, nav taču viegli ar tādām sastrādāties, bet, ja kaut kur pasaulē notikusi vēsturē lielākā ekoloģiskā katastrofa, ko darīsi – jāstrādā. Otrajā sērijā (pagaidām tik arī ir iznākušas) galvenais ziņu notikums jau ir cits.

Seriāls, protams, nestāsta tikai par ziņu veidošanu un nekādā ziņā nav mācību grāmata Andra Auzāna vai Maijas Miglas wannabees. Daudz un varbūt pat pārāk daudz tiek rādītas ACN darbinieku attiecības, kas ir tāds kā seriālu saturošais pavediens. Un tas, šķiet, arī ir sliktākais, kas ir šim seriālam. Zinu, ka Sorkins tiek kritizēts, ka rakņājas divus gadus senā pagātnē un romantizē jau notikušas nelaimes un jaunumus, nevis izdomājis pats savas breaking news. Nezinu, man personīgi tas šķiet tieši interesantāk, vienīgi atsevišķas lietas, protams, visdrīzāk līdz galam sapratīs tikai amerikānis. Un arī tāds, sākot no vidējā un uz augšu.

Nobeigumā nelikšu reklāmkadrus, bet kadru no pirmās epizodes sākuma. Arī par šo Sorkinu kritizē, jo baigi atsitot filmu “The Network”, bet galu galā, manuprāt, domāts bija sniegt mesidžu, ka Amerika NAV labākā valsts pasaulē, un uz tās nots tālāk arī būvēt pārējos notikumus, cenšoties pierādīt pretējo.

Seriāls ASV iznāk svētdienu vakaros, tātad pie mums – pirmdienu rītos. :)

 

3 comments

    • Piedod par manu paviršību. :) Ir vērts skatīties. Pirmā sērija, visticamāk, Tev liks gribēt redzēt otro. Otrajā mazliet vilsies, bet seriālu vēlēsies turpināt skatīties. Nezinu, šķiet, jāredz vismaz četras sērijas, lai teiktu – jā, šo noteikti jāskatās. Izņemot atsevišķos gadījumus, kurš šis pa visam noteikti nav. Bet tas nenozīmē, ka nav vērts skatīties. Šī brīža aktuālo seriālu listē (tādi ir kādi 3), šis noteikti ir aktuālākais.

      Patīk

      • Skaidrs :) Es laikam arī nedaudz neprecīzi pajautāju – vajadzēja jautāt, vai ir vērts ievērtēt (prasās nošķirt no “skatīties”), jo pēc divām sērijām tiešām vēl nevar spriest :D

        Patīk

Komentēt